HALLVIDE ISLANDSHÄSTGÅRD

Om oss

Välkomna till Hallvide Islandshästgård 

Vi är ett familjeföretag på södra Gotland som anordnar turridning och ridkurser på Islandshästar.Vi befinner oss i socknen (byn) Silte som ligger ca 6 mil söder om Visby på västra sidan om ön. 

Våra ridturer vänder sig främst till vuxna och ridvana ungdomar, men är du ovan och vill prova på så är det inga problem, då vi har hästar som är anpassade till vana och ovana ryttare. 12 årsgräns om ej ridvana finns.

Vi är Gotlands Äldsta Islandshäst Företag, då företaget startades 1986. Vi har mångårig vana av turridning och ridverksamhet, och vi vill och hoppas att ni får en trevlig stund här hos oss på Hallvide. 

Vi har valt Islandshästen för att den har ett lugnt temperament och är en mycket bra terränghäst, och samt för den speciella gångarten TÖLT som är en ”Gåva från Gudarna”. 

Vi håller på säkerheten och rider i ett tempo som passar gruppen. Dessutom försöker vi ge er en personlig service och önskar alla ryttare en fin tur och möjligheten att få njuta av den Gotländska Landsbygden.

All personal är utbildad och godkänd med specialinriktning på Islandshästen samt med lång erfarenhet. 

Irma Hallviden som är instruktör och tränare har 60 års häst-, rid- och körerfarenhet. Hon är utbildad och godkänd instruktör på Island av Islands främste tränare och tävlingsryttare Sigurbjörn ”Diddi” Bardarson.

 

 

 

         

          Huset

 

         

       Framsidan av stallet

 

 

  

 Målning islandssto med föl

 

 Målning Islandshäst

 

 Målning Islandshäst

 

Samtliga målningar är målade 1984 och 1988 av våran vän Eirin Raue från Norge